سرنوشت مبهم رجیستری گوشی‌های آیفون در کشور از تلخی دلپذیر قهوه تا عطر دلنشین شیرینی | گزارشی از پنجمین نمایشگاه قهوه، چای، شیرینی در مشهد + فیلم کفایت سرمایه ۱۰ بانک کشور در شرایط استاندارد ۸ درصدی قرار دارد آغاز مزایده موتورسیکلت‌های تملیکی از امروز (۱۹ مهر ۱۴۰۳) قیمت دام زنده در استان‌های مختلف کشور (۱۹ مهر ۱۴۰۳) | نرخ گوسفند در تهران رکورد شکست + جدول پاکستان عمده واردکننده زغال‌سنگ تولیدی کشور | شرایط برای حضور مستقیم معدن کار در بازار جهانی فراهم شود با سند خانه چقدر می‌توان وام گرفت؟ پرداخت ۲۰۰ میلیارد تومان پول نقد برای آماده‌سازی سایت‌های نهضت ملی مسکن به شهرداری‌ها ارزانترین موبایل های هوشمند در بازار (۱۹ مهر ۱۴۰۳) | از سامسونگ و شیائومی تا رنسو و وکال قیمت کاذب برنج خارجی در بازار مشهد | آیا ممنوعیت واردات، ذائقه‌ها را به سمت برنج ایرانی سوق می‌دهد؟ ۷۰ درصد بازار اسباب‌بازی ایران در اختیار خارجی‌هاست | گزارشی از ششمین نمایشگاه تخصصی اسباب‌بازی در مشهد + فیلم قیمت طلا و سکه در مشهد اعلام شد (۱۹ مهر ۱۴۰۳) خراسان رضوی دارنده رتبه پنجم تولید قارچ کشور است دلیل توزیع نابسامان بنزین سوپر در کشور چیست؟ زمان‌بندی تحویل سکه‌های حراجی اعلام شد + جزئیات (۱۹ مهر ۱۴۰۳) ثبات قیمت در بازار خودرو‌های خارجی (۱۹ مهر ۱۴۰۳) قیمت خودرو‌های داخلی در مسیر کاهش (۱۹ مهر ۱۴۰۳) بازدید فرماندار مشهد از کارخانه شیر پگاه با هدف رفع موانع تولید (۱۹ مهر ۱۴۰۳) تشدید تنش‌ها در منطقه، بر نرخ اجاره‌بها اثری دارد؟ جایگاه‌های سوخت زیر ذره‌بین سازمان استاندارد خراسان رضوی | جدیدترین استاندارد‌های اجباری اصناف در سال ۱۴۰۳ اعلام شد + فیلم قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۹ مهر ۱۴۰۳) | صعود دلار به کانال ۶۳ هزار تومان نرخ بلیت پرواز تهران-مشهد امروز (پنجشنبه، ۱۹ مهر ۱۴۰۳) فاصله بین دهک‌ها بیشتر شد | هزینه خانوار دهک دهم ۱۴ برابر دهک اول است طلای جهانی سکته کرد | توقف ریزش قیمت نفت (۱۹ مهر ۱۴۰۳) رالی طلای جهانی | کدام نیرو‌ها قیمت فلز زرد را به اوج می‌رسانند؟ رئیس‌کل بانک مرکزی عازم مسکو شد
سرخط خبرها

پاکستان عمده واردکننده زغال‌سنگ تولیدی کشور | شرایط برای حضور مستقیم معدن کار در بازار جهانی فراهم شود

  • کد خبر: ۲۹۳۷۱۳
  • ۱۹ مهر ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۹
پاکستان عمده واردکننده زغال‌سنگ تولیدی کشور | شرایط برای حضور مستقیم معدن کار در بازار جهانی فراهم شود
یک فعال معدنی از مناسب‌نبودن شرایط صادرات زغال‌سنگ برای معدن‌کاران می‌گوید.

به گزارش شهرآرانیوز، گمرک ایران جزئیات آمار صادرات و واردات کک و زغال‌سنگ در ۵ سال اخیر و شش‌ماهه نخست ۱۴۰۳ توسط این سازمان را اعلام کرد. طبق این گزارش، در این مدت، ۱۲ میلیون دلار کک و زغال‌سنگ صادر شده است که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۷.۷ درصد کاهش داشته است.

براساس این گزارش، واردات این محصول در شش‌ماهه نخست امسال، با کاهش ۵۴ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل، به رقم ۱۵۵ میلیون دلار رسیده است.

از سال ۱۳۹۹ تاکنون، پاکستان عمده‌ترین کشور مقصد صادرات کک و زغال‌سنگ ایران بوده به طوری که سهم آن در سال ۱۴۰۲ به ۷۰ درصد از کل ارزش صادرات این محصول رسیده است.

یک فعال حوزه معدن در گفت‌وگو با خبرنگار شهرآرانیوز درباره صادرات این محصول و مشکلاتش در حوزه تولید، بیان کرد: در خیلی از معادن ما به دلیل مشکلات تولید، محصول در زمان درست در بازار جهانی عرضه نمی‌شود یا از معدن‌کار خریده نمی‌شود یا اگر خریدی انجام می‌شود، عمدتاً با قیمت جهانی به فروش نمی‌رسد؛ این موضوعات باعث می‌شود اقتصاد آن معدن با مشکل همراه باشد.

مصطفی مالداری در ادامه، گفت: در بسیاری از موارد، محصولات تولیدی ما به قیمت ۵۰ یا ۳۰ درصد قیمت جهانی به فروش می‌رسد؛ برای مثال در همین زغال‌سنگ، معدن‌کار‌های ما زغالشان را به قیمت حدود ۵ تا ۶ میلیون تومان برای هر تن به کارخانه‌های فولادی می‌فروشند و از طرفی، کارخانه‌ها همین سنگ را از کشور‌های دیگر با قیمت ۱۶ میلیون تومان با ارز نیمایی می‌خرند. اگر ارز نیمایی را هم برداریم، چیزی حدود ۲۳ میلیون تومان می‌شود. این تفاوت قیمت همه مسائل پنهان در حوزه بخش تولید معدن را روشن می‌کند. این یعنی عملاً حمایتی از تولیدکننده‌های داخلی نمی‌شود.

وی افزود: از دولتی‌ها انتظار می‌رود که هیچ کاری برای بازار و اقتصاد معدن انجام ندهند؛ یعنی قیمت‌گذاری دستوری نداشته باشند و اجازه دهند معدن‌کار ما در بازار جهانی محصول خودش را به قیمت جهانی عرضه کند. عملاً تنهادرخواست جامعه معدنی این است که دولت اجازه دهد معدن‌کار بدون نیاز به حمایت، محصول را به قیمت روز در بازار جهانی عرضه کند و اگر خود دولت‌ها هم خریدار هستند، بعُد حمایتی داشته باشد. اگر محصولی مثل زغال‌سنگ با قیمت روز از کشور‌های دیگر وارد می‌شود، همان محصول از تولیدکننده داخلی نیز با همان نرخ خریداری شود، نه اینکه چهاربرابر تفاوت قیمت وجود داشته باشد.

بر اساس گزارش گمرک، در سال ۱۳۹۸ میزان صادرات کک و زغال‌سنگ بالغ بر ۱۶.۴ میلیون دلار بوده که این رقم در سال ۱۳۹۹ با کاهش ۴۷ درصدی نسبت به سال قبل، به ۸.۷ میلیون دلار رسید.

همچنین در این گزارش، با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ صادرات این محصولات با افزایش روبه‌رو بوده، آمده است: میزان صادرات کک و زغال‌سنگ در سال ۱۴۰۰ حدود ۱۴.۷ میلیون دلار و در سال ۱۴۰۱ حدود ۷۲ میلیون دلار بوده که این رقم‌ها نسبت به مدت مشابه سال قبلشان، به ترتیب ۶۹ درصد و ۳۹۱ درصد افزایش داشته است.

همچنین بر اساس این گزارش، صادرات کک و زغال‌سنگ در سال ۱۴۰۲ با ۶۳ درصد کاهش نسبت به مدت مشابه سال قبلش، به ۲۶.۴ میلیون دلار رسید.

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->